Đere kao u najboljim danima: Velika pobeda, Laslo u drugom kolu ide na megdan Đokoviću!
Laslo Đere, Foto: EPA/CJ GUNTHER

atp

Đere kao u najboljim danima: Velika pobeda, Laslo u drugom kolu ide na megdan Đokoviću!

Bilo je napeto do petog seta kada je Srbin na kraju uzeo stvari u svoje ruke, prelomio meč i došao do trijumfa

Objavljeno: 08:25h

Srpski teniser - Laslo Đere, plasirao se u drugo kolo US Opena.

Đere je savladao Nemca Jan-Lenarda Štrufa sa 6:7 (7-9), 6:1, 6:7 (7-9), 6:4, 6:2.

Laslo je propustio orgomnu priliku da se domogne osvajanja prvog seta nakon što je u taj-breku imao dve set lopte, ali, nije uspeo da ih iskoristi, a to je Nemac kaznio i poveo sa 1:0 u setovima.

Đere nije dozvolio da ga razultatski zaostatak i velika šansa koju nije iskoristio poljulja, te je odmah na startu drugog seta napravio brejk, čime je samo nagovestio ono što je potom usledilo - fenomenalna igra, kojom je Srbin dozvolio Štrufu da uzme samo jedan gem u drugom setu.

Jan-Lenard Štruf
Jan-Lenard Štruffoto: Mike Stobe / Getty images / Profimedia

Usledio je treći set, veoma turbulentan za oba tenisera. Srbin je vodio sa 6:5 u setovima, onda slično kao u prvom setu ispustio dve set lopte, što je vratilo Nemca u igru nakon čega se treći set odlučivao i taj-brejku.

Đere je opet imao lepu zalihu sa obzirom da je u u taj-brejku vodio 6:2, ali je srpski teniser ponovo dozvolio da ga stigne Štruf, koji je poravnao rezultat na 6:6.

Potom je Srbin osvojio 13 gem u taj-brejku i poveo sa 7:6, te tako došao do nove set lopte, ali ni nju na kraju nije iskoristio, pa je tako drugi set pripao Nemcu.

Usledio je peti set koga su obeležili čak sedam brejkova.

Srbin je poveo na početku petog seta uspevši da oduzme servis rivalu, a na kraju u najbitnijim momentima bude najskoncentrisaniji i osvoji poslednji peti set poprilično ubedljivo sa 6:2.

Laslo Đere tako će ukrstiti koplja protiv Novaka Đokovića u drugom kolu US opena.

Podsetimo, njih dvojica se se sastali prethodne godine, a najbolji teniser ikada se veoma dobro ''oznojio'' da bi došao do pobede, sa obzirom da je Đere vodio sa 2:0 u setovima, da bi potom na kraju Novak okrenuo meč u svoju korist i saladao Lasla sa 3:2 u setovima.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.